Swique Medium Alcohol Full Taste

We wisten wat ons product moest uitstralen, namelijk zoet, chique en uniek. Daarnaast moest de naam ons de mogelijkheid geven ons assortiment uit te kunnen breiden.
Het heeft even geduurd om een naam te vinden waar we ons beiden goed bij voelden.
Niet te ingewikkeld, een beetje mysterieus, lekker om uit te spreken en echt typerend voor onze producten.
Het was een ingeving in het Engels te denken en zo is de naam geboren:  SWIQUE- een mix van Sweet, Chique en Unique

Waarom een medium alcohol lijn
Veel mensen willen bewuster omgaan met hun eten en drinken zonder de gezelligheid van een drankje te moeten missen. Het 0%-aanbod van wijn en bier draagt daar goed aan bij.
Wij hebben echter ervaren, dat dit met sterke drank vaak anders ligt.
Het stoere uiterlijk van trendy drankjes (zoals gin, wodka, rum, enz.) slaagt er nog niet goed in om een 0%-versie bij het grote publiek te laten doorbreken.
Wij zijn ervan overtuigd, dat er een weg moet zijn om sterke drank met minder alcohol aantrekkelijk te maken.

De vele reacties, die we hebben ontvangen na het uitzetten van een poll op social media, toonden voor ons aan dat er veel ruimte is om het huidige sterke drankassortiment van 40% alcohol aan te vullen met een 14,9% drankassortiment, dat dezelfde basis heeft. Een goede reden om de uitdaging aan te gaan en te starten met een drietal dranken op een basis van gin. Minder alcohol, met een volle smaak.

Waarom de keuze voor Drank en Chocolade
Weleens gehoord van Foodpairing? Kort uitgelegd: foodpairing is gericht op het combineren van smaken die elkaar versterken. Het vinden van dezelfde smaakelementen om producten goed met elkaar te kunnen combineren.
Er zijn veel interessante artikelen online om daar meer over te lezen. Een aanrader, ook voor in de keuken.
Wij besloten ons product te combineren met chocolade voor bij de borrel, in de vorm van galletjes of bonbons. De speciaal voor ons gemaakte chocolade heeft o.a. de ingrediënten die ook gebruikt zijn in het distillaat voor onze medium alcohollijn. Onze producten zijn los van elkaar erg lekker, maar proef ze eens samen en oordeel zelf !

Website standhouder

Swique